هفتمین سلسله نشست های بینات

اگر کار بر وفق سیاستهای کلی باشد، اوضاع بهتر میشود
هفتمین نشست «بینات» با محور فرهنگ و با حضور دکتر صفارهرندی برگزار شد
به گزارش پایگاه خبری متد (Mtod.ir)، هفتمین پیشنشست از سلسله نشستهای «بینات» با موضوع «نظام مسائل اولویتدار کشور مبتنی بر سیاستهای کلی حوزه فرهنگی» با سخنرانی دکتر محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و با دبیری علمی دکتر مهدی مقدسی، مدیرکل حقوقی مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی سیاستهای کلی نظام، برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر مقدسی با طرح پرسشهایی به تحلیل نظام مسائل حوزه فرهنگ، نسبت آن با قانونگذاری، میزان تحقق سیاستهای کلی فرهنگی، و نقش نخبگان در پیشبرد این سیاستها پرداخت.
سیاستهای کلی؛ مسیر پیشرفت کشور
در ادامه، دکتر صفارهرندی با انتقاد از نگاه تشریفاتی به سیاستهای کلی گفت:
«قدر این موضوع که از دل سیاستهای کلی، قانون تدوین شود و سپس آن قانون به مرحله اجرا برسد، شناخته نشده است. درحالیکه اگر کار ما بر وفق سیاستهای کلی شکل بگیرد، اوضاع کشور حتماً بهبود خواهد یافت.»
وی با اشاره به سهم اندک سیاستهای فرهنگی در مصوبات مجمع تشخیص خاطرنشان کرد:
«این به معنای کماهمیتی فرهنگ نیست، بلکه جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سیاستگذاری فرهنگی دلیل اصلی این موضوع بوده است. حضرت آقا نیز تأکید داشتند که سیاستگذاری فرهنگی در وهله نخست بر عهده شورا است.»
فرهنگ؛ تهدید یا فرصت؟
دکتر صفارهرندی با طرح این پرسش که «آیا فرهنگ تهدید است یا فرصت؟» گفت:
«ما گاهی از فرهنگ میهراسیم به دلیل آنچه از بیفرهنگی، تهاجم فرهنگی یا اقدامات ضد فرهنگی تجربه کردهایم. اما در واقع، فرهنگ یکی از در دسترسترین و تاثیرگذارترین حوزهها برای تحول است.»
وی با اشاره به نقش محوری فرهنگ در شخصیتهای صدر انقلاب مانند امام خمینی (ره) و یاران ایشان افزود:
«در مقایسه با سایر حوزهها، فرهنگ در دسترستر، اثرگذارتر و بنیادیتر است. امروز هم اگر فهرستی از مشکلات کشور تهیه کنیم، بسیاری از آنها فرهنگی هستند.»
مهندسی فرهنگی؛ نیاز ضروری کشور
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پس از انقلاب نقشه راه فرهنگی روشنی طراحی نشد، یادآور شد:
«مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۳ اصطلاح مهندسی فرهنگی را مطرح کردند که نیاز به طراحی نقشهراه جامع برای فرهنگ کشور را گوشزد میکند. از جمله ملزومات آن، داشتن پیوست فرهنگی برای طرحهای کلان کشور است.»
وی از جمله مسائل فرهنگی کلیدی به موارد زیر اشاره کرد:
-
ضرورت تربیت کادر فرهنگی توانمند
-
اختلاف رویکردها در مدیریت فرهنگی (میان نگاههای حداکثری و حداقلی)
-
مخاطبشناسی، ذائقهسنجی و ذائقهسازی در سیاستگذاری فرهنگی
نخبگان و اندیشکدهها؛ نقشآفرینان اصلی تحول
در پایان، دکتر صفارهرندی از نخبگان و دانشجویان خواست تا با درک عمیق سیاستهای کلی و نظام مسائل، بهعنوان بازوان فکری در طراحی و پیشبرد سیاستهای فرهنگی کشور ایفای نقش کنند.
همایش ملی بینات؛ بهزودی برگزار میشود
سلسله نشستهای «بینات» با همکاری مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام و سازمان بسیج دانشجویی، با مشارکت مرکز متد، خبرگزاری دانشجو و شبکه شتاب در حال برگزاری است و در نهایت به برگزاری همایش ملی بینات ختم خواهد شد.
علاقهمندان برای شرکت و پیگیری اخبار همایش میتوانند به پایگاه اینترنتی Mtod.ir مراجعه نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید